:: دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 376-369 برگشت به فهرست نسخه ها
بیمارستان های دوره آل بویه
رقیه السادات عظیمی*
چکیده:   (13681 مشاهده)

پزشکی از جمله علومی است که تحت تعالیم عالیه اسلام در قرن اول تا سوم با حضور پزشکان جندی‌شاپور و حمایت تنی چند از خلفای عباسی رشد چشم‌گیری یافت و سپس با قدرت‌گیری آل‌بویه و دست‌یابی بر بخش‌های غربی به‌خصوص بغداد، پایتخت جهان اسلام، روند این تحولات شتاب بیشتری یافت.
بر همین اساس شناخت جایگاه پزشکی در زمان آل بویه به عنوان حلقه استمرار پیوند دانش پزشکی پیش از اسلام به دوران اسلامی از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی بیمارستان‌های دوره آل بویه می‌باشد. نتایج تحقیق، بیان‌گر آن است که، حمایت‌های بی دریغ امرای آل‌‌ بویه به‌خصوص عضدالدوله موجبات ارتقای سطح بهداشت و درمان جامعه را به همراه داشته‌ است. پیامد عوامل فوق، جذب دانشمندان و پزشکان برجسته‌ای بود که بدون توجه به مشکلات گوناگون، به بهترین وجه به امر پزشکی و حتی انتقال اطلاعات طبی خود از طریق تهیه کتاب و حفظ آن‌ها به صورت تالیف، ترجمه چنان کارنامه درخشانی از خود به ‌جای گذاشتند که به جرات می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که حاصل تجربیات آنان پایه و اساس تمدن پزشکی غرب بوده است.

واژه‌های کلیدی: آل بویه، بیمارستان، بغداد، پزشکی، عضدالدوله
متن کامل [PDF 347 kb]   (14487 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/4/2 | پذیرش: 1391/6/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها