[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 208-195 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر اثرات درمانی هویج ایرانی (Daucus carota subsp. carota) و هویج فرنگی (Daucus carota subsp. sativus) در طب سنتی و یافته‌های نوین
حسین بتولی* ، محمدرضا کثیری
چکیده:   (3921 مشاهده)
سابقه و هدف: هویج ایرانی یکی از گیاهان بومی فلات ایران محسوب می‌شود که از گذشته‌های بسیار دور به‌عنوان گیاه دارویی کشت می‌شده است. هدف از تحقیق حاضر، مروری بر مواد مؤثرۀ اندام‌های مختلف زردک و هویج فرنگی، به‌ویژه ریشۀ آن در طب سنتی و نوین است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه که از نوع کتابخانه‌ای است، به شیوۀ مروری نقلی و با بهره‌گیری از کتاب‌های مهم طب سنتی و تاریخی و کاوش در پایگاه‌های اطلاعاتی در دسترس نظیر Science Direct، Google Scholar، PubMed، Scopus، SID انجام شد.
یافته‌ها: زردک به‌دلیل وجود ترکیب‌های مغذی متنوع نظیر انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها، به‌عنوان گیاهی دارویی با ارزش تلقی می‌شود. افزون براین به‌واسطۀ وجود ترکیب‌های فیتوشیمیایی فراوان، آن را به یکی از سبزی‌های پرمصرف در پیشگیری و درمان برخی از بیماری‌های مزمن در طب سنتی و نوین تبدیل کرده است. نتایج تحقیقات نشان داده است میزان قند ریشۀ هویج ایرانی بیشتر از هویج فرنگی و مقادیر آهن آن حدود سه برابر بیشتر است. به این دلیل هویج ایرانی برای جلوگیری از کم‌خونی توصیه می‌شود. زردک با داشتن کاروتنوئیدهایی همچون آلفا-کاروتن و لوتئین، یکی از منابع با ارزش آنتی‌اکسیدانی طبیعی است که می‌تواند در جلوگیری از بسیاری از بیماری‌های چشمی، قلبی-عروقی، پوستی و انواع سرطان نقش داشته باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به پژوهش‌های انجام‌گرفته، به‌‏نظر می‌رسد هویج ایرانی به‌عنوان یکی از سبزی‌های بومی ایران، مورد اقبال عمومی قرار گرفته و از فرآورده‌های متنوع حاصل از ریشۀ آن، جزئی از رژیم غذایی تمام گروه‌های سنی مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: زردک، هویج ایرانی، گَزر، بتا- کاروتن، طب سنتی، طب نوین
متن کامل [PDF 192 kb]   (3590 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/4/30 | پذیرش: 1398/4/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Batooli H, Kasiri M R. The therapeutic effects of (Daucus carota subsp. Carota) and (Daucus carota subsp. Sativus) in traditional medicine and results of new research findings: A review study. jiitm 2019; 10 (2) :195-208
URL: http://jiitm.ir/article-1-1139-fa.html

بتولی حسین، کثیری محمدرضا. مروری بر اثرات درمانی هویج ایرانی (Daucus carota subsp. carota) و هویج فرنگی (Daucus carota subsp. sativus) در طب سنتی و یافته‌های نوین. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1398; 10 (2) :195-208

URL: http://jiitm.ir/article-1-1139-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645