[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاييز 1397 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 226-219 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مصرف خرما بر پیشرفت زایمان زنان نخست‌ زا
لیلا فتحی ، کورش امرائی* ، فاطمه یاری
چکیده:   (4473 مشاهده)
سابقه و هدف: در قرآن، معجزۀ بزرگ پیامبر اسلام، در آیات شریفۀ ۲۳ تا ۲۷ سورۀ مبارکه مریم، خوردن خرما به حضرت مریم در حین زایمان حضرت مسیح توصیه شده است. با استناد به آیات فوق، پژوهشی با هدف تعیین تأثیر مصرف خرما بر پیامدهای زایمان زنان نخست ‏زا انجام شده است.
مواد و روش ‏ها: پژوهش حاضر به‌صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۸۰ زن نخست‏زای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه، در دو گروه مداخلۀ شربت خرما و گروه کنترل (در هر گروه ۴۰ نفر) صورت گرفت. مداخلات در هر دو گروه در طی فاز فعال (دیلاتاسیون ۴ تا ۷ سانتی‌متر) انجام و تا شروع فاز انتقالی (دیلاتاسیون ۸ سانتی‌متر) ادامه یافت. مراقبت‌ها و کنترل، طبق پروتکل کشوری آمادگی برای لیبر و زایمان فیزیولوژیک انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامۀ مشخصات فردی، کنترل‏ های انجام شده در لیبر و ثبت میزان مصرف مایعات بود.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به‏طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود (۰.۰۱>p).
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‏ رسد مصرف شربت خرما بدون در پی داشتن عوارض مادری و جنینی، می‏تواند طول مدت فاز فعال زایمان را کاهش داده و سبب پیشرفت زایمان شود.
واژه‌های کلیدی: خرما، طول فاز فعال زایمان، نخست‌زا
متن کامل [PDF 118 kb]   (1999 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/10/12 | پذیرش: 1397/11/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi L, Amraei K, Yari F. The effect of date consumption on the progress of labor in nulliparous women. jiitm 2018; 9 (3) :219-226
URL: http://jiitm.ir/article-1-1029-fa.html

فتحی لیلا، امرائی کورش، یاری فاطمه. بررسی تأثیر مصرف خرما بر پیشرفت زایمان زنان نخست‌ زا. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1397; 9 (3) :219-226

URL: http://jiitm.ir/article-1-1029-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاييز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4657