[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 283-388 برگشت به فهرست نسخه ها
تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی
حسین مرادی *، محمد باقر مینایی، علی اکبر میرصالحیان، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، اسماعیل ناظم
چکیده:   (17467 مشاهده)

هضم غذا، نقش اساسی در تغذیه صحیح و بهداشت ان دارد و شیوع بالای اختلالت هاضمه مشکلات متعدّدی را برای جوامع انسانی باعث می شود. طب ایرانی که یکی از مکاتب طبی کل نگر است با پشتوانه تجربیات هزارساله، دیدگاههای ویژه ای را در این مورد دارد و به طور مبسوط هم به نقش تغذیه در سلامتی و هم به عوامل مؤثر در اختلال هضم پرداخته است.هدف ازاین مطالعه یک بررسی و تحقیق کیفی است که جامعه مورد مطالعه، حدود بیست کتاب مهم در طب ایرانی می باشد.محیط مطالعه در تحقیقهای کیفی اصولاً با مطالعات کمی متفاوت است .در این بررسی محیط جمع آوری داده ها عبارت است از کتابخانه های مجهز به کتابهای مرجع خطی و چاپی طب سنتی که مجهز به رایانه نیز باشند.و با تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصله مشخص شد که مهمترین عوامل مؤثر در اختلالات هاضمه به شرح زیر است: حرکات سخت،مصرف همزمان چند نوع غذا،تغذیه در هنگام سیری و در شرایط روحی نامناسب ، در نظر نگرفتن قوّت هاضمه و عادت افراد ،مصرف مواد غذایی در حد فراتر از گنجایش معده و نوشیدن آب زیاد ،یافته های این مطالعه به درک عمیقتری از شناخت اختلالات هضم کمک می نماید و می تواند در جهت پیشگیری و سلامت ومراقبتهای بهداشتی در زمینه بهداشت تغذیه مؤثر باشد

واژه‌های کلیدی: اختلال هضم ـ طب ایرانی ـ تغذیه ـ پژوهش کیفی.
متن کامل [PDF 279 kb]   (1953 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi H, Minaee M, Mirsalehian A, Nikbakht Nasrabadi A, Nazem E. Explanation of the causes of Dyspepsia from the Viewpoint of Traditional Iranian Medicine. jiitm. 2013; 3 (4) :283-388
URL: http://jiitm.ir/article-1-161-fa.html
مرادی حسین، مینایی محمد باقر، میرصالحیان علی اکبر، نیکبخت نصرآبادی علیرضا، ناظم اسماعیل. تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1391; 3 (4) :283-388

URL: http://jiitm.ir/article-1-161-fa.html

دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 799 queries by yektaweb 3503