[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 102-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی چالش‌های مصرف شیر گاو در طب سنتی و مدرن
اکرم عاشوری ، حسین مرادی ، فاطمه علی ‌اصل ، مجید اصغری*
چکیده:   (574 مشاهده)

شیر گاو دارای باارزش‌ترین ریزمغذی‌هاست و از دوران سنگی، منبع انرژی انسان بوده و در متون علمی به‌عنوان کامل‌ترین مادۀ غذایی از آن نام برده شده است؛ اما در سال‌های اخیر تصوراتی دال بر خطر مصرف شیر شکل گرفته که در این مطالعۀ مروری به بررسی دیدگاه‌های طب سنتی ایرانی در خصوص شیر گاو و بررسی تطبیقی با مطالعات امروزی پرداخته‌ایم. در طب ایرانی، شیر گاو دارای طبیعت معتدل به‌سمت گرمی است و مرکب از سه جزء پنیری، چربی و آبی می‌باشد و مناسب‌ترین شیر برای تغذیۀ انسان به‌خصوص کودکان و افراد پیر است. همچنین نافع زخم‌های داخلی و روده‌ها بوده و در درمان برخی بیماری‌ها ازجمله یبوست و بیماری‌های پوستی، ریوی، وسواس، فراموشی و آتروفی مغز کاربرد دارد و در تسکین دردها و درمان نازایی بسیار سودمند است. امروزه در مطالعات بسیاری اثر مصرف شیر گاو، در پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌ـ ‌عروقی، بیماری‌های متابولیک، دیابت، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها به اثبات رسیده است. نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات و برخی خواص پیشگیری‌کننده و درمانی شیر گاو، که در مطالعات نوین به اثبات رسیده، در متون طب سنتی نیز به آنها اشاره شده و از طرفی به‌نظر می‌رسد، علت دریافت‌های متعدد در مورد مصرف شیر گاو، عدم توجه به تفاوت‌های ژنتیکی و نیازهای فیزیولوژیک و اجتماعی انسان‌ها و تعادل و تعامل بین مواد مغذی است.

واژه‌های کلیدی: طب ایرانی، شیر، علوم تغذیه
متن کامل [PDF 390 kb]   (512 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/7/12 | پذیرش: 1402/2/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashori A, Moradi H, Aliasl F, Asghari M. An investigation of the challenges cow milk consumption in traditional and modern medicine. jiitm 2023; 14 (2) :93-102
URL: http://jiitm.ir/article-1-1600-fa.html

عاشوری اکرم، مرادی حسین، علی ‌اصل فاطمه، اصغری مجید. بررسی چالش‌های مصرف شیر گاو در طب سنتی و مدرن. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1402; 14 (2) :93-102

URL: http://jiitm.ir/article-1-1600-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645